Menu
12/12/2022

Energiesteun voor bedrijven

De stijgende energieprijzen ten gevolge van de oorlog in Oekraïne kunnen een aanzienlijke impact hebben op bedrijven. Daarom besliste de Vlaamse Regering in oktober jl. om ondernemingen die hiermee geconfronteerd worden financieel te ondersteunen. Deze steun moet gezonde ondernemingen de mogelijkheid bieden om hun activiteiten verder te zetten en hen te vrijwaren van faillissement. 

Opdat men als onderneming in aanmerking komt voor de energiesteun, dient men aan een aantal strikte voorwaarden te voldoen. Zo komen enkel bedrijven in aanmerking die met een operationeel verlies geconfronteerd worden en onderhevig zijn aan meer dan een verdubbeling van hun prijzen voor gas en/of elektriciteit in het vierde kwartaal van 2022 ten opzichte van 2021. Bovendien moeten ze in 2021 minstens 7.500,00 EUR aan kosten voor gas en/of elektriciteit in hun Vlaamse vestigingen hebben. 

Ondernemingen die in aanmerking komen kunnen de energiesteun vanaf vandaag (12 december 2022) aanvragen via de website van VLAIO: Energiesteun | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be). Daar kan je ook terecht voor een volledig overzicht van de specifieke voorwaarden. 

Heeft u nog vragen of nood aan advies?

Aarzel niet en contacteer Ad Verlaw of stel uw vraag rechtstreeks via het contactformulier