Menu
09/09/2022

Ik heb een dagvaarding voor de Politierechtbank ontvangen, ingevolge een verkeersovertreding: wat nu?

Ik heb een dagvaarding voor de Politierechtbank ontvangen, ingevolge een verkeersovertreding: wat nu? Geen probleem, u kan steeds een beroep doen op een advocaat die u zal bijstaan voor de Politierechtbank, en dit vaak gratis.

Bij het afsluiten van een autoverzekering – dit is verplicht voor eenieder die met een wagen zich in het verkeer begeeft – kan u ook een rechtsbijstandsverzekering afsluiten. Vaak zit dit reeds begrepen in de premies die u betaalt, zonder dat u dit beseft.

De rechtsbijstandsverzekeraar neemt de erelonen en de kosten van uw advocaat ten laste, wanneer u door het Openbaar Ministerie wordt gedagvaard voor de Politierechtbank.

U mag zelf uw advocaat kiezen. De rechtsbijstandsverzekeraar zal u niet zeggen welke advocaat u moet nemen, dat is en blijft uw vrije keuze.

Maar dit is niet alles!

Ook wanneer u betrokken bent geweest in een verkeersongeval en de verzekeraars zijn het niet eens over wie aansprakelijk is, kan u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekeraar om tussen te komen in de kosten van een advocaat. Deze advocaat zal dan het nodige doen om uw schade te recupereren bij de tegenpartij.

Ons kantoor beschikt over verschillende advocaten die zich gespecialiseerd hebben in het verkeersrecht en u dus steeds kunnen bijstaan in de hierboven omschreven situaties.

Heeft u nog vragen of nood aan advies?

Aarzel niet en contacteer Ad Verlaw of stel uw vraag rechtstreeks via het contactformulier